SEKTÖRE GÖRE, TEK KULLANIMLIK ELDİVENLERDEN HANGİSİNİ TERCİH ETMELİ?

02-02-2022 19:25
SEKTÖRE GÖRE, TEK KULLANIMLIK ELDİVENLERDEN HANGİSİNİ TERCİH ETMELİ?
SEKTÖRE GÖRE, TEK KULLANIMLIK ELDİVENLERDEN HANGİSİNİ TERCİH ETMELİ?
NİTRİL
Nitril, hammaddesi sentetik bir ko-polimer olan akrilonitril butadiendir. Titiz bir süreçten geçtikten sonra, kauçuk proteinleri dönüştürülerek nitrili lateks alerjisi olanlar için güvenli hale getirir. Nitril eldivenlerin kullanımı neredeyse sınırsızdır çünkü bunlar su geçirmezdir ve delinmeye karşı dirençlidir ve başka faydalar da sağlar. Ayrıca mantar, böcek ilacı, ticari temizlik ürünleri ve biyolojik maddeler dahil olmak üzere kirleticilere karşı koruma sağlarlar.
LATEKS
Lateks, kauçuk ağaçlarının özsuyundan yapılır. Çok güçlü ve esnektir. Lateks eldivenler, piyasadaki en popüler eldiven çeşitlerinden biridir. Doğal kauçuk lateksin fiziksel özellikleri, tek kullanımlık lateks eldivenleri son derece elastik ve yırtılmaya karşı dirençli kılarken, aynı zamanda patojenler (bakteri ve virüsler dahil) gibi biyolojik tehlikeler ve belirli kimyasallar dahil olmak üzere çeşitli tehlikelere karşı koruma sağlar.Pudralı ve pudrasız olmak üzere çeşitleri vardır.Pudrasızların da polimer kaplı ve klorlanmış türleri mevcuttur.
VİNİL (POLIVINYL CHLORIDE)
Vinil, polivinil klorürden (PVC) ve plastikleştiricilerden yapılmış sentetik, protein içermeyen, biyolojik olarak parçalanmayan bir malzemedir. Plastikleştiriciyi PVC ile birleştirerek, vinil eldivenler ince, esnek, rahat ve dokunuşu yumuşak hale gelir. Vinil eldivenlerin bir başka avantajı da uygun fiyatlı olmalarıdır ve bu da onları yüksek eldiven cirosu olan alanlarda popüler bir seçim haline getirir. Vinil eldivenler de genellikle boldur ve değiştirilmesi kolaydır.Yırtılmaya karşı dirençleri zayıftır.
TPE (THERMOPLASTIC ELASTOMERS)
TPE, kauçuk ve plastiğin en iyi özelliklerini birleştiren bir grup kauçuk benzeri malzemeden oluşan bir ürün olan termoplastik elastomer anlamına gelir. TPE eldivenler geri dönüştürülebildiklerinden daha sürdürülebilir bir seçenektir. TPE eldivenler ayrıca su geçirmez, toksik olmayan, hafif, güçlü ve rahattır. Çevre bilincine sahip yemek hizmeti çalışanları, güzellik endüstrisindekiler, çocuk bakımı çalışanları ve tek kullanımlık tıbbi muayeneler için mükemmel bir seçimdir.
PE (POLYETHYLENE)
Naylon eldiven olarak da bilinen şeffaf pet eldivenler yüksek yoğunluklu polietilenden (HDPE) üretilmektedir.PE eldivenler çoğunlukla sık eldiven değişimi gerektiren hafif işler için kullanılır.Ucuz olduğu için çok tercih edilir. Bu eldiven, kolay giyilip çıkarılabilen uygulamalar için uygun bir tasarıma sahiptir ve özellikle yemek servis hatları, şarküteri tezgahları ve diğer yüksek hacimli uygulamalarda kullanışlıdır.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.