ELDİVENDE PUDRA KULLANIMI

13-12-2020 22:54
ELDİVENDE PUDRA KULLANIMI
ELDİVENLER NEDEN PUDRALI? PUDRALI VE PUDRASIZ ELDİVEN FARKI NEDİR? 
Tüm dünyayı saran Covid-19 salgını sonrası maske ve letex eldiven satışlarında sıçrama yaşandı. Daha önce sık sık kullanmaya alışık olmadığımız beyaz muayene eldivenleri hayatımızın bir parçası haline geldi. Latex eldivenleri almak istediğimizde S-M-L bedenlerinin yanında pudralı ve pudrasız olarak satışa sunuluyor. Peki eldivenler neden pudralı, beyaz eldivenlerde neden pudra var? Merak edilen bu sorunun cevabı yazımızın devamında.
Daha çok tıbbi ve kozmetik sektöründe kullanılan elastik eldivenler, korona salgını sonrası hemen hemen herkesin sıklıkla kullandığı bir malzeme haline geldi. Annelerimizin bazen temizlik yaparken de kullandığı beyaz latex eldivenlerde pudra olduğunu görüyoruz. Latex eldivenler neden pudralı sorusuna verilecek en kestirme cevap "kullanım kolaylığı yaratması için” diyebiliriz.
Bilindiği gibi bu eldivenler giyilirken ve çıkarılırken hayli zorluk yaratıyor. Ancak içinin pudralı olması nedeniyle kolaylıkla giyilip çıkarılabiliyor. Ayrıca pudra sayesinde nefessiz kalan cildimizin ürettiği ter emilir ve eldivenin derimize yapışmasına engel olur.
Ancak pudralı eldivenler her cilde önerilmiyor. Pudra cildi kuruttuğu için bazı ciltlerde çatlaklıklara ve tahrişlere neden olabiliyor. Pudrasız eldivenlerde ise (bazılarında) kullanılan özel bir madde sayesinde kolay kullanım imkanı sunuluyor.
Son zamanlarda artan talep nedeniyle fiyatları iki katına çıkan latex eldivenler, özellikle toplu taşımalar gibi ortak kullanım alanlarında oldukça kullanılıyor. Ancak hekimler eldivenlerin uzun süre kullanımı sonucunda gözeneklerden covid-19 virüsü geçebileceğini söylüyor. Bu yüzden bu eldivenlerin gün içerisinde değiştirilmesi gerekiyor.(https://yazili-sorulari.com/eldivenler-neden-pudrali-pudrali-ve-pudrasiz-eldiven-farki-nedir/)
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.